Csokoládé praliné készítő

3390 Ft /db   (bruttó ár)


Jelenleg nincs készleten



12 db-os praliné kiöntő forma szilikonból, állvánnyal. Az igazi szívből jövő ajándék az, amit a saját két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennéd valamelyik sablondesszertet, szeretteid, barátaid csodálkozva ízlelhetik meg a csak nekik készített nyalánkságokat! Készíthetsz belőle különleges alakú jégkockákat is a bulidhoz, de fagyaszthatsz benne pl. édesített gyümölcsjoghurtot is jégkrémnek.

A praliné feltalálása Plessis-Praslin tábornok szakácsához kötődik, aki az egyik mende-monda szerint 1671 körül a véletlenül odaégetett mandulás desszertre ráöntött egy kis olvasztott csokoládét, hátha még valahogyan mégis ehető lesz... A másik verzió szerint a tábornok úr kedvét keresve kísérletezett, így pirított mandulát, mogyorót felfőzött cukorral vont be, majd csokoládéba mártotta azt. A praliné Praslin tábornok nevéből származik.



Használata nagyon egyszerű. Az állványt tedd az asztalra, helyezd rá a szilikon formát! Olvassz fel kb. 100g finom csokoládét ügyelve arra, hogy nehogy megégesd! Önts egy kis adagot a formákba, majd helyezz bele valamilyen finom tölteléket! Cukrozott, fahéjas mogyorót, szegfűszeggel érlelt diót, tört, pirított mézes mandulát majd töltsd fel a formát teljesen. Várj vele amíg egy kicsit kihűl, majd tedd a hűtőbe! Ha megdermedt, akkor nyomkodd ki a formából és tedd egy bonbonierre!

Különleges zserbó bonbon:
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg dió
- 10 dkg sárgabarack- vagy narancslekvár
- 1 evőkanál porcukor (nádcukor és édesítő is lehet)
- víz vagy rum
- 15 dkg étcsokoládé
- 1-2 dkg vaj

Elkészítés:
A barackokat langyos vízbe áztasd be! Amikor már nagyon puhák, daráld le teljesen pépesre! A diót is daráld le, majd keverd el a porcukorral. A pépet keverjük el a dióval és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapj. A masszából formázz cseresznye nagyságú golyókat. A vajjal felolvasztott csokoládéval béleld ki a formát, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg keményre megdermed. Ezután nyomkodd bele a golyókat és öntsd le úgy a maradék olvasztott csokival, hogy teljesen elfedje! Tedd a hűtőbe néhány órára, míg össze nem dermed.

- 14 x 18 cm szilikon forma + állvány
- Sütőben, mikrohullámú sütőben, fagyasztóban -40°C/230°C
- mosogatógépben is tisztítható