BonBon meggy készítő

Nincs raktáron.
BonBon meggy készítő
3 390 Ft
Részletek
12 db-os BonBon meggy kiöntő forma szilikonból, állvánnyal. Az igazi szívből jövő ajándék az, amit a saját két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennéd valamelyik sablondesszertet, szeretteid, barátaid csodálkozva ízlelhetik meg a csak nekik készített nyalánkságokat! Készíthetsz belőle különleges alakú jégkockákat is a bulidhoz, de fagyaszthatsz benne pl. édesített gyümölcsjoghurtot is jégkrémnek.

1884-ben Svájcból hazánkba érkezett a híres cukrász Gerbeaud Emil, aki 2 év múlva nyitotta meg csokoládégyár üzemét. Az ő találmánya a konyakmeggy (vagy konyakos meggy), ami máig a legnépszerűbb. A konyakmeggy-gyártás másik formáját, a kézzel mártott konyakmeggyet a Gerbeaud üzem termelési vezetőjének, Gnosz Róbertnek köszönhetjük. A Gerbaud-on keresztül ismerték meg a gyártás technológiáját a magyarországi cukrászok.Használata nagyon egyszerű. Az állványt tedd az asztalra, helyezd rá a szilikon formát! Olvassz fel kb. 100g finom csokoládét ügyelve arra, hogy nehogy megégesd! Önts egy kis adagot a formákba, majd helyezz bele konyakba áztatott meggyet! Tegyél a tetejére egy kis db marcipánt és töltsd fel az egészet teljesen olvasztott csokival! Várj vele amíg egy kicsit kihűl, majd tedd a hűtőbe! Ha megdermedt, akkor nyomkodd ki a formából és tedd egy bonbonierre, vagy csomagold be!

Különleges Konyakos cseresznye:
- 12 db koktél cseresznye
- 10 dkg marcipán massza
- 1 dl finom konyak
- 15 dkg étcsokoládé
- 1-2 dkg vaj

Elkészítés:
A koktélcseresznyét lecsöpögtetjük, majd legalább egy éjszakára beáztatjuk a finom konyakba. A vajjal felolvasztott csokoládéval béleld ki a kiöntő formát, majd tedd pár percre a mélyhűtőbe, amíg megdermed. A marcipánt nyújtsd ki vékonyan, majd bélel ki vele a csokoládé formákat. Mindegyikbe helyezz egy-egy db koktélcseresznyét, egy pár csepp konyakot és a maradék marcipánnal zárd le. Öntsd le az olvasztott csokival úgy, hogy teljesen elfedje! Tedd a hűtőbe néhány órára, míg össze nem dermed.

- 14 x 18 cm szilikon forma + állvány
- Sütőben, mikrohullámú sütőben, fagyasztóban -40°C/230°C
- mosogatógépben is tisztítható
[video]6z7qQAXSybc[video]

Adatok
Cikkszám
01883
Hasonló termékek