Készíts házi kürtőskalácsot desszertnek grillezés közben! Nem is olyan bonyolult, mint ahogyan először tűnik. Ezzel a készlettel és egy jó recepttel és egy kis odafigyeléssel csodákra leszel képes. A kürtőskalács tulajdonképpen egy lyuk, némi tésztával körültekerve. Tehát ne ijedj meg tőle, fogj hozzá bátran! A készletben megtalálható ami a sütéshez alapvetően szükséges. 2 db sütődorong és egy parázstartó tűzhely. Első lépésben egy finom kelt tésztát kell készíteni, amit vékonyra nyújtva és felszeletelve fel kell tekerni a megolajozott sütőformákra. Ezt követően az izzó parázson forgatva meg tudod sütni a kalácsokat. Készíthetsz hagyományos kalácsot fahéjas, kókuszos, vagy diós cukorba forgatva. Aztán akár meg is töltheted, kikenheted mogyorókrémmel, vagy olvasztott csokoládéval, de akár jégkrémmel is. Készíthetsz belőle egyszerűen fagylalt tölcsért és félbevágva megtöltheted gyümölcsökkel és tejszínhabbal is. De persze elkészítheted a sós változatot sajttal, sonkával, kolbásszal és mustárral is. Lecsóval, vagy kőrözöttel töltve is Isteni! Egyszerűen szenzációs és megunhatatlan minden formában!
Anyaga: hőálló festékkel ellátott vas, fa, fém
Méretek:
- az állvány mérete: 35 x 29 x 30 cm,
- Súlya: 5,35 kg
- a faszén (belső) tárhely: 31x10x22
- a sütőrúd mérete: 63 cm hosszú, legnagyobb átmérője: 5,5 cm
- Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mosogasd el! Ne áztasd!
Az elkészítés módja faszénen:
Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.)
A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 15-20 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, (olajozzuk) majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Különböző ízesítésű cukorba, dióba, kókuszreszelékbe, stb. forgatjuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön. Jó étványag kívánunk!
VÉLEMÉNYEK VÁSÁRLÓINKTÓL


