Firkász robot

Firkász robot
3 990 Ft
Részletek

Képes vagy rá, szóval mire vársz? Építsd meg a saját rajzoló robotodat! A beépített motor rázza és forgatja a szerkezetet, így a 3 db tollal érdekes mintákat fog a papírra rajzolni! A rajzokból igazi robot-tárlatot lehet nyitni, ahol kiállíthatod a remekműveket! Játssz a színekkel, a mintákkal és engedj szabad folyást a művészi vénádnak! HA a tollakat eltávolítod, akkor a robot vibrálva csúszik majd tova a sima felületen. A készlet tartalmazza a a teljes utasításokat, és az összes alkatrészt, szerszámot, amire a robot építéséhez és működtetéséhez szükség van. Az robot energia ellátásához 2 db 1,5V-os "AA" ceruzaelem szükséges (nem tartozék!). Az elemek elektromos árammal táplálják a motort, ami gyorsan forgatja a súlyt. A súly gravitációs súlypontja az egyik oldalon van, de nem a motor tengelyének vonalában. Amikor a súly forog, az alaplapot ellenkező irányba tolja, ezért a motor és az alaplap kis körökben, nagy frekvenciával vibrálni kezd. Ennek hatására a filctollak is fel-le ugrálnak a papíron. Az ugrálás, a vibrálás következménye, hogy a robot halad a papíron. Ha a filctollak nem tudnak fel-le mozogni, a robot nem tud haladni...

Érdekességek:
• Az ipari robotokat melyek mozognak, elvágják és összeragasztják az anyagokat, arra is be lehet programozni, hogy papírra rajzoljanak.
• Svájci tudósok készítettek egy robotot, ami portét tud rajzolni, emberek arcmását egy robotkar segítségével készíti el.
• Oktató robotokat arra is lehet programozni, hogy geometriai formákat rajzoljanak egyszerű programozási nyelv használatával, az előre, hátra, fordulj utasításokkal.
• A vibrációt sok ipari gépben használják. Ilyenek például a vibrációs szállító szalagok, melyek lényege a szállított por tömörítése, amit magas frekvenciás rázással érnek el.


Kreatív, aktív játék! 8 éves kortól 99 éves korú gyermekeknek ajánlott!

Adatok
Cikkszám
01000
Hasonló termékek