ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK: H-P 10-18-ig   +36704902992

ÖTLETELJÜNK EGYÜTT - HobbyRendeles.hu ajándék webshop már 2004-óta!

Henna tetoválás szett

Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Henna tetoválás szett
Nincs raktáron.
4 490 Ft
Részletek

Ideiglenes tetoválás, testfestés, alkalmi tetováló készlet. Ha szereted a tetoválásokat, de csak bizonyos alkalmakkor szeretnéd őket viselni, a HENNA a legjobb megoldás. Kizárólag természetes növényi alapanyagból készült testfestéket keleti kultúrákban több száz éve használják különböző ünnepi testdíszítéshez. A nyugati kultúrákban a tartós sminkhez fedezték fel először a nők, majd egyre többen használják nyaralós tetováláshoz, vagy esküvői tetoválásokhoz is. Régebben a hennapaszta keverése sok vesződséggel járt, hiszen az 5-6 különféle alapanyagot gondosan ki kellett méricskélni és összekeverni. Ez a kevergetés bonyolulttá és fárasztóvá tette a folyamatot. Ráadásul könnyen el is ronthattad, ha csak minimálisan is eltévesztetted az arányokat. Ez az Instant Henna szett sokkal egyszerűbbé teszi a paszta elkészítését. Az új módszerrel elég csupán két hozzávalót összekeverni. Csak annyit kell tenned, hogy összekevered a csomagban található hennaport és a színesszenciát-t, majd csomómentesre nyomkodod. A készletben lévő sablonokkal akkor is tökéletes mintát tudsz létrehozni, ha nincs igazán nagy kézügyességed. Otthoni használatra is tökéletes. Hosszan tartó, egyenletes és szép tetoválásokat tudsz vele készíteni. 

A csomag tartalma: 
- Részletes használati utasítás
- 10 g Extra Lux henna por
- 30 ml Color Essense
- 1 db henna tubus 3 fémheggyel
- 1 db javítópálca
- 1 db Henna Album 35 mintával
- 1 db tölcsér

Hogyan használd a szettet?

1. Készítsd el a hennapasztát
Keverd össze a Color Essence folyadékot a hennaporral, majd nyomkodd csomómentesre a zacskóban. Ezután szobahőmérsékleten hagyd állni 6-12 órát.

2. Töltsd át a pasztát a henna tölcsérbe vagy a tubusba!

3. A henna albumból másold ki a mintát átlátszó fólia és egy filctoll (nem alkoholos) segítségével. 
Elég ha csak a minta körvonalait rajzolod át. 

4. Tisztítsd le a bőrfelületet, ahová a mintát szeretnéd és helyezd rá a fóliát a rárajzolt mintával lefelé. 
Így a bőrre kerülnek a vonalak, amiket a fóliára rajzoltál. Ezután el is kezdheted a festést.

Milyen mintákat festhetsz meg a szettel?
A szettben található Ornamental Henna Albumban 35 csodásan kidolgozott, nőies mintát találsz, amiket Te is meg tudsz festeni.

A szettben található alapanyagok:
A szettben a legjobb minőségű hennaport találod, ami gondosan válogatott levelekből készül. Az Extra Lux hennapor annyira gondosan készül, hogy neked nem kell szitálnod sem, hanem azonnal tudod használni. A szín esszencia természetes és biztonságos alapanyagokat tartalmaz, amit független vegyész által kiállított dokumentumok igazolnak. A kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően az Instant Henna Szettet biztonságosan használhatod.

henna festésről - alapismeretek

Mi a henna? A henna egy virágos cserje, mely Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos, 2-6 m magasra nő meg. Virága apró, tölcsér alakú, méz illatú. A növényben található a lawsone nevű festő hatású anyag, ami a hajat és egyéb protein tartalmú anyagokat (haj, bőr, köröm, gyapjú, selyem) a narancsvörös árnyalattól egészen a sötétbarnáig színezi.

Hogyan fogja meg a bőrt a henna? A színezőanyag tartalom a levélben a legmagasabb, de a henna levele önmagában nem színez. Liszt finomságú porrá kell őrölni a megszárított leveleket és így kapjuk meg a zöld színű, natúr hennaport. A festésért felelős molekulák savas környezetben aktiválódnak ezért kell a hennaport savas anyaggal (pl. citromlé) összekeverni; a tartósságot és a színmélységet pedig tiszta illóolajok (pl. eukaliptusz-, szegfűszeg olaj) hozzáadásával növelhetjük. (Pontos recept leírása megtalálható lentebb.) A hennapaszta bőrre való felvitele után a színezőanyagok megfestik a bőr felső hámrétegét a narancsvöröstől a sötétbarna árnyalatig.

Milyen színű lesz az elkészített minta? A natúr hennával készült minta a narancsvöröstől a sötétbarnáig bármilyen színárnyalatú lehet. Sok mindentől függ, hogy milyen színű lesz a mintánk: elsősorban a hennapor minőségétől, a recepttől, ami alapján bekevertük a pasztát, a bőrtípustól, a test mely felületére festünk (pl. tenyéren, talpon a legsötétebb és legtartósabb). De általánosságban elmondhatjuk, hogy minél sötétebb lesz a mintád színe, annál tovább marad a hennapaszta a bőrön (de minimum 4 óra hosszán át); ha melegen és nedvesen tartod a hennapasztát amíg a bőrön van. Száradás után a hennapasztát ne mosd le vízzel, hanem száraz kendővel óvatosan dörzsöld le. Néhány óráig ne érje víz a mintát, tartózkodj meleg helyen. Ne kenj semmit a mintára, mert oxidáció hatására még sötétedni fog, végleges színét az elkövetkezendő 24 órában nyeri el.

Mennyire tartós az elkészült minta? Mivel a henna a bőr felső hámrétegét színezi meg a bőrbe szívódva, ezért a bőr megújulásával fokozatosan halványodik a minta - a bőrrel együtt kopik le - attól függően, hogy milyen mélyen festette meg a bőrt. Általában 1-3 hét a minta tartóssága, de ez egyénenként változó.

Milyen hennák léteznek? Igaz, hogy csak egy henna növény van, mégis többféle henna létezik. Minőségben, szemcsefinomságban, frissességben, tartósságban, színezésben. Hajfestésre is használják a natúr hennaport. Sokféle színűt árulnak, de az eredeti natúr henna az vörös árnyalatú. Bármilyen más színt hozzáadott anyagokkal érnek el.


[video]Q5vtLvx0wt0[video]
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek