HOBBYRENDELES.HU már 2004-óta

Rózsafánk sütő

Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő

Rózsafánk, virágfánk sütőforma


Termék állapota:   ÚJ, GYÁRI CSOMAGOLÁSBAN

Szállítási díjaink:

GLS Házhozszállítás   1390ft

GLS Csomagpont        1390ft

Foxpost Csomagpont  990ft

A terméket ha nem tetszik 14 napig visszaküldheted az eredeti csomagolásában!

Nincs raktáron.
1 990 Ft
Részletek

Boldogi nagyrózsa, rózsafánk, virágfánk sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy eddig szoktad! Nagyszüleink majdnem elfeledett ünnepi édessége, a virág alakú sütemény minden ünnepi asztal tradicionális dísze lehet ma is, mint ahogyan a heves megyei Boldogon sütik. Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy használd az alábbi receptet és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat! Porcukorral hintve, vagy lekvárral kenve igazi finomság! 

Rózsafánk recept kb. 20 db elkészítéséhez Hozzávalók: 0,5 l tej, 6 db tojás, 5 ek cukor, 1 csipet só, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 50 dkg finomliszt, napraforgó étolaj, 2 ek porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük, majd kb. 1/2 dl olajat is belekeverünk. A lisztet érdemes átszitálni, hogy csomómentes tésztát kapjunk. Egy széles, lapos lábosba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma, akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején! Ami rátapad azt a forró olajba visszahelyezzük. Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőformán és le is válik az olajba. Ha mégsem, az sem baj! A kész fánkot az olajból kiemeljük, lecsepegtetjük. Ha a formán maradt, egy tálca felett megrázogatjuk, hogy lecsússzon és tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral, fahéjas, vagy vaníliás porcukorral, gazdagon megszórva kínáljuk. 




- anyaga: rozsdamentes acél, fa
- méret: 15 x 2,1 cm a forma, 27 cm hosszú a nyél
- teljes hossz: 46 cm
- Rózsafánk készítő, rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk készítő sütő forma, boldogi nagyrózsa sütőforma néven is ismerik

[video]hdfc6Vf2zmk|cf9SK2uo-6I[video]

 

Adatok
Gyártó - Típus
Egyéb
Cikkszám
hr-03416
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek