A csomag tartalma:
Anyaga: fém lemez, vastagsága 0,5 mm
Tartalma: 3 darabból álló test, 2 db faszén tartó, 3 db grillrács, 4 db láb, 3 db fogantyú, 1 db hőmérő, szükséges alkatrészek, szerszámok
Doboz mérete: 25,5*44*43,5 cm
Mérete: 40 cm átmérőjű, 80 cm magas, 53 cm széles fülekkel együtt
Bruttó súlya: 6,3 kg
Nettó súlya: 5,4 kg
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, öblítse le, és hagyja megszáradni! Ne használjon karcosodást okozó szereket, eszközöket!
Szerelést igényel!
FÜSTÖLŐ- GRILLEZŐ HASZNÁLATA:
A füstölő - grillező kizárólag kültéri használatra lett kialakítva. TILOS beltéren, sátorban, autóban, lakókocsiban, hajón és egyéb zárt térben használni.
A füstölőt / grillezőt kizárólag egyenes talajon használd, távol gyúlékony anyagoktól.
Begyújtáshoz csak az erre a célra kapható gyújtófolyadékot használj! Tilos benzint, gázolajat vagy egyéb, nem a füstölők/grillezők begyújtására gyártott folyadékot használni!
A használni kívánt faszenet, fát (egyebet) az előírt módon izzítsd fel!
Grillezéskor begyújtás után, hagyd a faszenet a gyújtófolyadékkal vörösen izzani legalább 30 percig! Csak ezután kezd el a grillezést!
Biztonsági okokból tarts a begyújtott füstölő-grillező közelben egy vödör vizet vagy homokot.
Kizárólag jó minőségű, száraz tüzelőanyagot használj!
Használat közben a készülék felforrósodik! Begyújtás után ne mozgasd!
Használat közben ne engedd a gyerekeket és kisállatokat a készülék közelébe!
Soha ne hagyd a grillezőt/füstölőt felügyelet nélkül!
Ne grillezz nagy lángon! Mielőtt elkezded a grillezést, várd meg, amíg a szenet befedi egy vékony réteg hamu.
Zsíros ételekhez eldobható a grilltálca használatát javasoljuk.
Begyújtás: távolítsd el a fedőt (C), felső testet (B), rácsot (E), zsírfogót! Győződj meg róla, hogy a faszén rács (F) a faszén tartóban (D) helyezkedik el! Nyisd ki a hamutálca ajtaját (H)! Tedd a szenet, vagy fát (Fenyőt ne használ!) piramis alakban a faszén tartó közepébe! Gyújtsd be a tüzet! Hagyd égni a szenet/fát körülbelül 25 percig! Egyenletesen terítsd szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu! Hozzáadhatsz ízesített, illatosított faforgácsot is. Áztasd a faforgácsokat vízben 10 percig, majd szárítsd ki használat előtt! Használd közvetlenül a forró faszénen, így a füst eljut az ételhez és fokozza az ízét. Hozzáadhatsz az ízesített faforgácsokhoz a víztartó tálba zamatos keveréket a kedvenc borodból, zöld-fűszernövényből.
Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz
Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz
Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhez
Füstölés folyamata:
Helyezd a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen
Töltsd meg ezt a tálat vízzel
Helyezd a rácsot a csöpögtető tálcára
Helyezd az ételt egy rétegben a rácsra, vagy akassza fel a felső rácsra a kampók segítségével, úgy hogy hagyjon helyet közöttük
Helyezd a felső testet az alsó testre, az ajtaját zárd be!
Helyezd a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején és biztosítsd a lábakat!
Helyezd a fedőt a füstölőre és elkezdheted a füstölést.
Főzési tippek
A füstölési folyamat alatt, ne emeld fel a fedőt. A fedő felemelése közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt.
A fedőt oldalra emelje, ha leveszi főzés közben. Felfelé emeléskor vákuum képződik mely során levegő áramlik a füstölőbe ezáltal az ételt belepi a hamu.
Tűz szabályozása
Muszáj a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben 70°C-nak kell lennie.
Ha a tűz túl meleg, helyezd a fedőt a füstölőre és zárd be az ajtaját, illetve a hamutálcának is.
Tehetsz a tűzre kevés nedves faforgácsot, mely csökkenti a hőmérsékletet és a tüzet és javulást eredményez. Ha a tűz nem elég meleg, nyisd ki a fedő és a hamutálca ajtaját, mely levegőt enged be ezzel táplálva a tüzet.
Víz hozzáadása sütés alatt
Öntsön vizet lassan tölcsérrel vagy edénnyel a felső test kiöntőnyílásán keresztül.
Szén/fa hozzáadása sütés alatt
Lassan távolítsa el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját. Vigyázz, az ajtó forró, használj védőkesztyűt!
A szén vagy fa berakásához használj egy hosszú csipeszt, elkerülve a hamut és a szikrákat.
Zárd be a füstölő ajtaját és tedd rá a fedőt. A szén/fa újra begyullad.
Tűz eloltása
Helyezd a fedőt a füstölőre! Zárd el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat! Fedd le a szenet homokkal! Soha ne használj vizet a tűz eloltásához!
Karbantartás:
Minden egyes használat után oltsd el a tüzet és várd meg, amíg a füstölő kihűl teljesen. Seperd le a hamut a hamutálcára és távolítsd el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat! Óvatosan súrold ki a sütőrácsot és a szénrácsot erős kefével, vagy egy összegyűrt alumínium fóliával, ezután töröld ki a füstölőt egy papírtörlővel!
Rozsdásodás elkerülése:
Figyeljen oda a füstölő karbantartására a rozsdásodás elkerülése végett! A rács, a grill kosár, a csepegtető tálca, a szén tálca és a készülék kívül-belül elmosható mosószeres vízzel. A mosószeres vizet alaposan öblítsd le! Töröld szárazra a vizes részeket egy tiszta ronggyal vagy papír törlővel! Ne hagyd, hogy a füstölő, a tálcák és a rácsok maguktól száradjanak meg! A rozsdásodás elkerülése végett bekenheted egy vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát. Pár perc után töröld le egy papír törlővel! Ne használj olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében!
Figyelmeztetés!
Ne használjon éles tárgyakat vagy súroló szereket a tisztításhoz.! Használat közben vigyázzon a fedő illetve ajtó kinyitásakor! A meleg gőz és tűz megégetheti.
VÉLEMÉNYEK VÁSÁRLÓINKTÓL


