A grillezés aranyszabályai

2017-07-26 14:32:19

A grillezés aranyszabályai

Ha nyár, akkor irány a kert, és indulhat a grillezés! Hiába van tűzgyújtási tilalom a kerti grillezés nem tilos! Persze arra oda kell figyelni, hogy az erdőtől 200 méter távolságra legyünk. A grillezés remek szórakozás lehet mindenki számára, de azért néhány szabályt nem árt betartani.

Tovább a részletekre

A tökéletes görögdinnye titka!

2017-07-05 21:24:59

A tökéletes görögdinnye titka!

Amit nem árt tudni, hogy csakis az optimálisan érett dinnyét szabad megvásárolni, ugyanis a dinnye nem utóérő gyümölcs. Ha az időjárás kegyes hozzánk és jó hatással van a hazai dinnyetermésre, akkor nagy az esély arra, hogy szinte minden dinnye nagyon finom lesz nálad is. De biztosan vittél már haza olyan görögdinnyét, ami nem volt igazán finom. Mivel a lékelés már évek óta nem divat, a városi embernek különösen nehéz dolga van. Kopogtatni mindenki kopogtat, de a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy egyáltalán minek is csinálja, vagy hogy vajon mit is kellene hallani!

Tovább a részletekre

Csak hedonista ínyenceknek! Vagyis tunkoljuk kreatívan, közösen!

2017-05-11 09:31:41

Csak hedonista ínyenceknek! Vagyis tunkoljuk kreatívan, közösen!

Mivel Magyarországon vagyunk, azt szögezzük le, hogy mindenki imád mártogatni. Persze van ennek tradicionális módja, ha a kenyeret a finom, zsíros pörkölt szaftba tunkolod, meg van olyan módja is, ami nagyon divatos és trendi ma a fiatalok körében, történetesen a pláza mozikban kapható Tortilla a csípős salsa szósszal. De ez a lényegen nem változtat, mindkettő lényege a mártogatás. Úgyhogy csapjunk is bele! Megismertetlek benneteket néhány nagyon egyszerűen, villámgyorsan elkészíthető, azonban mégis nagyon különleges krémmel, hogy a mártogatás művészi szintre emelkedhessen a te konyhádban is! Ha zöldségrudakat használsz, akkor pedig a gyerekeket is rá tudod venni az egészséges étkezésre gond nélkül!

Tovább a részletekre

Egri Eper főzelék

2017-05-03 13:55:26

Egri Eper főzelék

Rendkívül egyszerű és népszerű étel, Egerben és a környékén rengetegen főzik, gyerekként én is sokszor kaptam tavasszal. Az érdekes az, hogy az ország más részein szinte nem is hallottak róla. Érdemes kipróbálni és ha van egy kis rebarbara is a szekrényben, még jobban meg lehet bolondítani! Aki pedig nem akar lisztet tenni bele, nyugodtan használhat vanília pudingot is! De lássuk akkor a receptet!

Tovább a részletekre

A húsvéti népszokások

2017-04-01 00:00:00

A húsvéti népszokások

Tovább a részletekre

Variációk NEM hagyományos karácsonyfákra

2016-12-17 20:57:12

Variációk NEM hagyományos karácsonyfákra

Mint olyan sok minden másban, a Karácsonyfa díszítésben is léteznek trendek, divathullámok, amiket megpróbáltunk kis csokorba szedni. Aztán találkoztunk néhány olyan példával, ami mellett egyáltalán nem lehet elmenni. Természetesen a világ attól megy előre, hogy néhányan szakítunk a tradíciókkal és megpróbálunk valami mást, valami újat. Aztán van ami jól sikerül, de van, ami zsákutcának tűnik. Döntsétek el ti, melyik hová tartozik!

Tovább a részletekre

Dubai & Abu Dhabi Magyarul - Karácsonyi és Szilveszteri Luxus utazások

2016-12-10 02:44:04

Dubai & Abu Dhabi Magyarul - Karácsonyi és Szilveszteri Luxus utazások

Karácsonykor egyre nagyobb divat itt hagyni az ünnepi készülődést, a zsúfolt bevásárlóközpontok ajándékvásárlási őrületét! Aki megteheti, egyre gyakrabban választja a pihenést wellness szállodákban, vagy utazik el a Karácsonyi vagy Szilveszteri időszakra melegebb égtájakra. Az egyik legkedveltebb úti cél között található Dubai is. Az odautazást már egy lelkes magyar csapat is segíti, akiktől minden információt, segítséget megkaphatsz a tökéletes nyaraláshoz. Akarom mondani teleléshez.

Tovább a részletekre

Black Friday 2016 - Fordult az e-kereskedelem

2016-12-04 12:58:45

Black Friday 2016 - Fordult az e-kereskedelem

Elmondható, hogy már Magyarországon is hagyománya lett az Amerikából indult nagy, leárazásokat hozó napnak, ez a BLACK FRIDAY. Ez a Hálaadást követő első péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete is egyben.

Tovább a részletekre

Disznóvágás a Hagyományok Jegyében a Csillagvárban

2016-12-04 12:07:04

Disznóvágás a Hagyományok Jegyében a Csillagvárban

A mai fiatalok már semmit sem tudnak a régi hagyományokról, hiszen a szüleik is városban nőttek fel. Ki adta volna tovább ugyan nekik? Régen a családok hús és zsírszükségletét saját előállításban, saját nevelésű disznó leölésével biztosították. Erre a legmegfelelőbb időszak a tél, hiszen olyankor, a hideg levegőn biztonságosan bontható a hús. A levegőn romlás nélkül jól ki tud szellőzni, a feldolgozás így nyugodt tempóban történhet.

Tovább a részletekre

Melltartók pántja elrejtése

2016-11-21 23:17:03

Melltartók pántja elrejtése

A futás jótékony hatással van az emberi szervezetre. A legalább húsz percig tartó folyamatos mozgás különféle folyamatokat indít be a testben. A megnövekedett oxigénfelvétel, pulzusszám emelkedés, anyagcsere folyamatok beindulásának hatására csökken a vérnyomás, ezáltal a szívinfarktus, a trombózis, a csontritkulás, a cukorbetegség, a daganatos betegségek kialakulásának veszélye. A sport közben felszabaduló endorfin, amelyet örömhormonnak is neveznek, hatására csökken a depresszió, a stressz.

Tovább a részletekre

A foci VB

2016-11-21 20:05:31

A foci VB

A foci VB alatt a legtöbb férfi figyelme -ha csak egy kis időre is, de- másfelé fordul. Ezeken a (nehéz)napokon nem a barátnő, vagy a feleség lesz a fontos, hanem haverok, a sör meg a meccsek. Ilyenkor olyan, mintha valami más világba csöppennének és olyan dolgokról beszélgetnek órákon át, különféle ismeretlen kifejezéseket használva, ami egy nőnek teljesen érthetetlen. Hallod, amit mond, de mintha idegen nyelven beszélnének, mert semmit sem értesz belőle. Persze fordíthatod ezt az időszakot a saját javadra is, ha jó társágot jelentesz a meccsnézéshez, akkor majd veled örül, vagy a te válladon sírja ki magát, azonban ehhez mindenképpen először nyelvi továbbképzésen kell részt venned. Vegyük végig a legfontosabb fogalmakat!

Tovább a részletekre

5 ajándék amit semmiképpen NE vegyél Anyák Napjára

2016-11-21 15:49:02

5 ajándék amit semmiképpen NE vegyél Anyák Napjára

Az egyik legszebb ünnep a világon az anyák napja, aminek alkalmából az anyákat minden évben tavasszal, május első vasárnapján ünnepeljük meg. Méltán az anyákhoz akkor, amikor a világon mindenhol a legcsodálatosabb virágok nyílnak. Minden anya legszebb és legszentebb ajándéka a saját gyermeke és annak boldogsága. Annál többet nem is adhatunk nekik, mint hogy boldognak látnak bennünket.

Tovább a részletekre

Mert interneten vásárolni jó!

2015-11-20 12:14:10

Mert interneten vásárolni jó!

Az egyik legszebb és legmeghittebb ünnep a keresztény világban a karácsony, azonban mára már sajnos az ünnep egyre inkább összefonódik az ajándékozással és az ajándékvásárlással. Ezek mértékéről minden évben egyre vadabb statisztikák látnak napvilágot. Nem biztos, hogy érdemes követni a trendeket, hiszen az ünnepi hangulatban majdnem mindenki elcsábul, bár kétség kívül a kereskedők és a gyártók mindent megtesznek ennek a csábításnak az érdekében. Tudatosan erre az időszakra időzítik minden évben a legújabb modellek megjelenését és természetesen karácsony előtt és után a nagy leárazásokat is, csak aztán legyen elég mély a pénztárcánk!

Tovább a részletekre