Variációk NEM hagyományos karácsonyfákra

2016-12-17 20:57:12

Variációk NEM hagyományos karácsonyfákra

Mint olyan sok minden másban, a Karácsonyfa díszítésben is léteznek trendek, divathullámok, amiket megpróbáltunk kis csokorba szedni. Aztán találkoztunk néhány olyan példával, ami mellett egyáltalán nem lehet elmenni. Természetesen a világ attól megy előre, hogy néhányan szakítunk a tradíciókkal és megpróbálunk valami mást, valami újat. Aztán van ami jól sikerül, de van, ami zsákutcának tűnik. Döntsétek el ti, melyik hová tartozik!


Először is valakit el kell küldeni fenyőért. A legjobb autóval menni, ugynis úgy megúszhatjuk a keserves cipekedést...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha lehet, ne az IKEA választékában keresgéljetek, ugyanis az rendben van, hogy olcsó, de magadnak kell összeállítani! E miatt akár már két hónappal Karácsony előtt nekiállhatsz a tűlevelek rendszerezésének...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha műfenyőt választasz, olvasd el midenképpen a használati útmutatót az esetleges "szőke nő"-s balesetek elkerülése végett! Általában a fényfüzér az alapvetően szükséges, de mint az alábbi képen is látszik, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan, hová és mikor teszed...


A színekkel lehet játszani és aki bátran és jó ízléssel nyúl hozzá, az telibe is találhat! Az alábbi fotó arra cáfolat, hogy a színes egyáltalán nem szép, vagy divatos! Szerintem az egyik legízlésesebb és legszebb fa, amit valaha láttam! Egyszer biztosan megpróbálom én is összeállítani, de egyáltalán nem biztos, hogy ilyen szépen sikerül!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán persze van, amikor a színekkel nem sikerül olyan ízlésesen bánni... Ráadásul lehet, hogy a gyerek és apa is rajonganak a szupehősökért, de a Karácsonyfa nem arra való, hogy Pókemberek, meg Amerika Kapitányok lógjanak rajta... 

 

Ez is egy jó példa a Hollywood-i őrültekre, akik még a szeretet ünnepén sem tudnak Dart Vader nagyúr és a sötét erő markából kiszabadulni! Azért az egy kicsit bizarr, hogy a felkelők hajója lóg az oldalán és a csúcsdísz ajándékozáskor a csendes éj helyett azt hörgi, hogy "...én vagyok az apád!"

Néha én is úgy érzem, hogy valóban fejre állt a világ körülöttem. Pláne a családom miatt. Ha már ilyen fát állítasz, akkor stílusosan azoknak a fotóival díszítsd fel, akik miatt felfordul nap mint nap az életed... 

Az egyik legegyszerűbb megoldás arra, hogy mindíg ünnepi hangulatban maradj, hogy te legyél a Karácsonyfa. Ha sokat vagy úton az ünnepek alatt, akkor nem érdemes úgysem otthon fát állítanod. A fényfüzérekkel viszont csak óvatosan és azzal is, hogy a gyerekek nehogy a fa tövébe túrjanak az ajándékok után kutatva!   

Díszíthetsz mindenfle plüssökkel dúsan és viszonylag ízlésesen és  

talán kevésbé jó ízléssel is 

Vegáknak és gyümölcskedvelőknek itt egy eredeti Karácsonyfa ötlet, bár nem tudom, hogy állod meg azt, hogy ne kóstolj bele még Szent Este előtt.

Könyvmolyoknak és fenyő allergiásoknak fenyőmentes megoldás olvasnivalókból. 

Itt van egy igazán férfias Karácsonyfa, ami szabadon választható kőmúveseknek, horgászoknak, autószerelőknek és minden egyéb szakiknak és nem szakiknak. Kínlódjon a szomszéd a szaloncukorral! Csak arra vigyázz, hogy mindíg felülről vedd le azt, amit szeretnél csendben megdézsmálni...

Tudom, tudom, vannak sokan, akik nem szeretik a sört...Hát nem férfi szemet gyönyörködtetően okos megoldás ez a Karácsonyfára? Nem kell belehegyezni a fenyőtalpba, nem kell a lehulló tűlevéllel sem foglalkozni! 

Mint ahogyan az Agglegény Karácsonyfa esetében sem. Ezt a típust a fenyőárusok nagyon ritkn tartják és rettentő nehéz hozzá jutni.  

Egyedülálló férfiaknak találták ki a sarokfenyőt is. A díszítés puritánsága és átláthatósága itt igen kifinomult lélekre és megfontolt, körültekintő, mindent látni akaró személyiségre utal. Vagy legalábbis arra, hogy a fenyővásárlás és a díszítés kivitelezése rögtön egy igazán jól sikerült céges parti után történhetett. 

De ha már a férfias fenyőtípusoknál tartunk nem mehetünk el szó nélkül a sörös hordó és sörös rekeszekből készült ünnepi fa mellett sem. Kiemelném a világító csúcsdíszt, ami csak akkor veti a fényt, ha az asszony, vagy az anyós meglátja és szikrát vet a szemük! 

Azoknak is van testhez illő fa, akik úgy gondolják, hogy a Karácsony az szívás. Mármint azoknak, akik ha valamit gondolnak, azt tényleg komolyan is gondolják. Ha ilyen fát állítasz, ne csodálkozz, ha Szent este megjelennek neked a Három Királyok és Boldizsár bemondatja a hangos bemondóban, hogy Jónást várják a Hallban... 

Dobozokból is állíthatsz össze csodaszép dolgokat! A jó benne, hogy minden egyes napon kibonthatsz egyet és megnézheteted, mit kaptál! 

Zöldeknek pedig itt egy kimondottan érdekes megoldás, termszetesen kizárólag csak újrahasznosított papírból! 

Ha a kedvesed kedvében szeretnél járni, akkor ezt a sárga csodát ajánjuk. Nincs nő, akinek ne lábadna könybe a gyönyörűségtől a szeme ettől a megoldástól! 

Macskatulajdonosoknak kár próbálkozni! Előrelátóan a kiskedvencnek megfelelő fát érdemes állítani. Kutyatulajdonosoknak is pont megfelelő megoldás, ugyanis egy ilyen fa esetén egyáltalán nem kell lemenni sétéltatni az ebet az utcára. Örömmel végzi el a dolgát a kis fenyő tövében.

Akinek sok a macskája, az készíthet macskafát is. Még csak kivilágítani sem kell...

Keresztapák stílusos Karácsonyfája... 

Ez a fenyő tökéletesen ünnepi hangulatot teremt azoknak is, akik egyszerűen képtelenek felállni és elmozdulni a videójátékok mellől...

Amit személy szerint én javaslok, hogy maradjunk a legegyszerűbb megoldásnál. A gyökeres fenyő nem azért gyökeres, met a gyökereknek való! Karácsony után ki lehet ültetni akár egy parkba is, ha nincs családi házad! 

 

Akitől pedig folyamatosan azt hallgatod, hogy milyen szörnyű a Karácsony, meg milyen gyötrelem az egész, azoknál biztosan ilyen a fa...

Az biztos, hogy egyébként fenyőt díszíteni nagyon egyszerű. Próbáld meg így te is: 

Vissza a BLOG-raAjándék ajánló