06 70 490 2992 H-P 11-16-ig

ÜDVÖZÖLJÜK ÁRUHÁZUNKBAN

                        több mint10 éve

                        

Blog

Parti üst teljes szett a kertbe, sütéshez - főzéshez

Zozo
2023.06.23 15:25
Parti üst teljes szett a kertbe, sütéshez - főzéshez

A parti üst vagy bogrács egy nagyszerű eszköz a kerti sütés - főzéshez. Enged szabadjára a kreativitásodat és készíts finom ételeket a szabadban. A parti üst szett tartalmazza azokat az eszközöket, amelyekre szükséged lehet a kerti sütés - főzéshez bográcsban vagy üstben.

A szett tartalma:

- 1db parti üstház kéménnyel, könyökkel

- 1db zománcozott bogrács 14 literes

- 1db zománcozott fedő

- 1db rozsdamentes merőkanál 250ml, fanyéllel

A kerti parti üst, vagy grillező üst, egy olyan eszköz, amelyet általában kültéri rendezvényeken, kerti partikon használnak étel készítésére, grillezésre vagy sütésre. A következő lépések segíthetnek a kerti parti üst helyes használatában:

  1. Hely és biztonság: Helyezd el a kerti parti üstöt egy stabil, lapos felületen, távol az éghető anyagoktól és könnyen megközelíthető helyen legyen. Ügyelj arra, hogy a környezet biztonságos legyen, és a tűz terjedését megakadályozó biztonsági intézkedésekre figyeljünk.

  2. Tüzelőanyag: A kerti parti üstöt általában fával vagy szenes anyaggal (faszén) használhatjuk leghatékonyabban. Használj minőségi grillszenet vagy fát, amely megfelelő hőt és égést biztosít a sütéshez, főzéshez.

  3. Légy felkészült: Győződj meg róla, hogy rendelkezel a szükséges eszközökkel, például fogókkal, spatulával, kefével stb. A kerti parti üst környékén legyen kéznél víz vagy tűzoltó készülék a biztonság érdekében.

  4. Gyújtás: Helyezz szenet vagy fát a parti üstbe, majd használj gyújtófolyadékot vagy gyújtókockát a tűz meggyújtásához.

  5. Szabályozás: Figyelj a hőmérsékletre és a lángok magasságára. Használj szabályozható légáramlást biztosító nyílásokat vagy a parti üstön található beállításokat a hőmérséklet szabályozásához.

  6. Ételek elkészítése: Helyezd rácsot a parti üstre, és tedd rá az előre elkészített ételekkel. Fordítsd meg és forgasd el őket a megfelelő sütés vagy grillezés érdekében. Ügyelj a biztonságra és a higiéniai előírásokra.

  7. Készítsd el az ételt: Figyeld az ételek sütési idejét és hőmérsékletét a kívánt eredmény elérése érdekében. Használj maghőmérőt a húsok belső hőmérsékletének ellenőrzésére.

Fontos megjegyezni, hogy a tűzön vagy nyílt lángon történő főzés körültekintést igényel. Ügyelj a biztonságra, a tűzoltási felszerelések jelenlétére és a megfelelő szellőzésre, hogy a parti üst sütés - főzés élménye kellemes és biztonságos legyen.