Fánk szaggató : Ajándék Ötletek Boltja - AJÁNDÉKOT a HobbyRendeles.hu-tól!






Fánk szaggató




AKCIÓ!
38 % kedvezmény

2017-11-01 - 2017-11-30 időszakban

1590 Ft /csom   (bruttó ár)
akciós ár: 990 Ft / csom



csom-ot

Szalagos fánkhoz, vagy mártott donut készítéséhez elengedhetetlen sütemény kiszúró forma. A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke a a finom fánk lekvárral, vagy csokoládéval, karamellel mártva. Persze az év bármely napján szívesen fogyasztjuk. Ez a készlet tartalmaz egy kiszúró formát a tökéletes és egyforma fánkokhoz, valamint egy praktikus csipeszt arra az esetre, ha például csokoládéba mártanád az egyik oldalát. Igazán nagyszerű ajándékba is! Bár a legfinomabb fánkot a nagyi készíti évek óta, biztosan örülne neki még ő is!

A csomag tartalma:
1 db fánk kiszúró 1 db mártogatós csipesz
anyaga: élelmiszer ipari tartós műanyag
mérete: külső 8cm belső 2,5cm a csipesz: 11cm,
színben esetleg eltérhet (sárga vagy barna)

Csokis szalagos fánk: 50 dkg finomliszt, 3 dl min. 2,8-as tej, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 2-3 dkg vaj, pici só, egy kupak rum aroma, olaj a sütéshez, 200 g jó minőségű csokoládé Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk az élesztőt egy fél kanál porcukorral. A csokoládét gőz fölé rakjuk olvadni egy edényben és néha megkeverjük. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a vanília cukrot, a vajat, egy picit megsózzuk, beleöntjük a rumaromát. Ezeket jól összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük a felfuttatott élesztőt is és ruha alatt, szobahőmérsékleten kb. fél óráig hagyjuk kelni. Ha megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és a formával kiszaggatjuk. A nyers, kis fánk formákat újra 20-25 percig pihentetjük letakarva. Előmelegített olajban fedő alatt 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és ismét kb. 1 percig sütjük fedő nélkül. Szalvétára szedjük, vagy lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, majd a mártogatós csipesszel a közepét megfogva csokiba mártjuk az egyik felét és tálcán hagyjuk kihűlni.